Zelena čistka 2019

MO Proce uključio se i ove godine u nacionalnu kampanju Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš. Zbog lošeg vremena Zelena čistka je pred dva tjedna odgođena, ali je zato održana ove subote. Kako su Bojana i ekipa samoinicijativno odradili čistku pred mjesec dana, nama je ostalo samo finiširati posao. Postavili smo poklopac na šahtu koja je onako otvorena predstavljala opasnost za šetače i životinje, postavili smo tablu o zabrani odlaganja otpada, pograbili i spalili grane, porezali od zime potrgane grane i one koje smetaju prema cesti. I sve to smo obavili prije kiše i tuče. HVALA svim koji su se odazvali akciji.

Zelena čistka 2019.

Zelena čistka – Let’s do it Proce!

Zajednička jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada Zelena čistka najveći je ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj. Svi lokalni napori povezani za čišće i zelenije sutra. Buđenje svijesti o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje, koja je naše zajedničko dobro.

USKORO VIŠE INFORMACIJA O AKCIJI !

Postavljanje i izmjena oglasnih ploča

Sredinom rujna prošle godine na  Upravni odjel za gospodarstvo, komunalni sustav i prostorno uređenje, poslan je dopis   o potrebi izmjene i postavljanju novih oglasnih ploča na području Mjesnog odbora Proce.

Uvidom u stanje na terenu, uočio sam katasrtofalno stanje na jednoj od ploča koju je potrebno hitno mijenjati. Stoga sam ovih dana ponovio dopis Upravnom odjelu, gradoačelniku i  Odboru za graditeljstvo i prostorni razvoj Grada o nužnoj potrebi postavljanja oglasne ploče.

Jednosmjerna regulacije prometa

Radi sigurnosti djece i starijih osoba, a pogotovo u zimskom periodu, pokrenuta je inicijativa o primjeni jednosmjerne regulacije prometa u pojedinim ulicama. Na inicijativu pojedinih stanovnika pokrenuo se postupak za novom regulacijom prometa u smislu uspostavljanja jednosmjernih ulica i to u „Šturlanovoj“ i „Bumbeljevoj“ ulici.

Naš volonter je u poštanskim sandučićima ostavio anketni listić. Uz malo suradnje, stanovnici tih dviju ulica svojim odgovorima na pitanje u listiću, velikom večinom su podržali akciju. Anketom je obuhvaćeno 27 domaćinstava od kojih se njih 17 izjasnilo ZA, 4 PROTIV, dok njih 6 nije dostavilo svoj odgovor i time dali do znanja da nisu zainteresirani. Prema tome, kako se većina izjasnila ZA i pozitivno odgovorila na ponuđeno anketno pitanje, krenulo se sa inicijativom prema Odboru za promet i veze. Inicijativa je prihvaćena od strane Odbora ali kako je došlo do krize u vlasti, stavljena je na čekanje

Održavanje vanjske rasvjete

Zahvaljujući Dadi Juričiću, zaduženom za održavanje rasvjete i brzoj intervenciji, u kratkom roku od dojave,  svaki puta je izašao na teren i zamijenio izgorene sijalice sa novima. Tako se možemo sigurno šetati kroz Proce.

Raspodjela kanti za miješani komunalni otpad

Akcija nabave kanti za miješani komunalni otpad koju vodimo u suradnji sa Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin d.o.o. privela se kraju. U petak, 12.10.2018 u 12 sati je obavljena podjela istih kod oglasne ploče. Kante su odmah bile i čipirane.

Na zadovoljstvo mještana Proca djelatnici Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin izvršili su raspodjelu kanti za miješani komunalni otpad.

Akcija čišćenja i postavljanje ploča Zabrane bacanja smeća

Jedna od točaka Plana rada Vijeća Mjesnog odbora, bila je povećanje ekološke svijesti, uljepšavanja okoliša, čišćenje i uređenje onečišćenih i zapuštenih javnih površina i divljih deponija. U svrhu toga, planirano je postavljenje ploča s natpisom o zabrani bacanja smeća u dijelu Rašća. Nabavljenje su ploče i cijevi na koje se ploče postavljaju. Sad treba organizirati akciju postavljanja istih i ukoliko bude zainteresiranih i volje čišćenje grmlja i raslinja. O danu i vremenu akcije biti ćete obaviješteni. Svi zainteresirani se mogu javiti predsjedniku MO mailom, SMS-om ili porukom ispod ovog posta.